Měsíc na psa štěkal, aneb Kouzlíř

Kouzlíř
Kouzlíř

Děkujeme všem, kdo jste si udělali na děti z dramťáku čas a přišli jste ocenit dlouhodobou společnou práci. Myslím, že můžeme za vedení dramaťáku říct neskromně: Byl to úspěch, potlesk nebral konce a hlavně to diváky v sále bavilo. Reakce byly spontánní a po konci jakoby nechtěl nikdo ani odcházet. Jak to ale bavilo nás a děti, to se musí prostě zažít, těžko povědět.

Za vybrané dobrovolné vstupné půjdeme v září čerpat inspiraci k opravdovým hercům a herečkám do pražského divadla Minor, děti si vyberou představení z aktuálního repertoáru samy. Zjistíme si o představeních co nejvíce informací, abychom věděli, jaké příběhy a jakou formou kdo divadlo zpracoval a pak už jen rozhodnout, na co se půjde. 

Při premiéře jsme na něco zapomněli, nepoděkovali jsme za spolupráci pánům z Liteňského pupíku Šimonovi Kubcovi za přípravu promítaných grafik a za zpracování plakátu, Karlu Tůmovi za tematické koláže využité na plakát, za spolupráci při představeních, kde nám osvětloval scénu a za fotografování při generální zkoušce. Dále děkujeme výtvarnici Zuzaně Novák Hilské za krásnou loutku, kterou pro nás vytvořila, děti jí říkají Meduňka ale i Konopenka, byla nám průvodcem nejen při představení, ale vlastně po celou dobu při setkáních dramaťáku.

Jsme s dětmi za jedno, reprízovat naší hru začátkem školního roku, o místě a termínu budeme s dostatečným předstihem informovat. Rádi bychom se s představením účastnili některé z přehlídek dětských amatérských divadel.

Pokud budete mít někdo zájem o tištěnou podobu plakátu, stačí se ozvat na email litenskypupik@email.cz a dohodneme si jeho předání.

Z premiéry máme záznam dokonce ze dvou kamer. Jakmile bude zpracované video, budeme vás informovat o odkazu, kde bude zveřejněno.

Širší výběr fotografií najdete na facebooku Liteňského pupíku

Hana Jůzlová a Marcela Mourečková

Měsíc na psa štěkal,

kouř lez do komína,

klobouk hlavu smekal,

dřela kůže líná,

sádlo křídla mělo,

sůl zas solila se,

stín tam vrhal tělo,

voda mokřila se,

nitka měla břicho,

Ticho, ticho, támhle někdo spí!

1 komentář

  1. Za naši rodinu velká pochvala malým hercům, i jejich ,,učitelům“. Mělo to vtip i myšlenku. Ani jsem nečekala, že děti budou až takhle šikovné.

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*