Naše škola v Litni – v září začínáme!

NSS trochou štěstí a díky obrovskému úsilí všech zúčastněných otevíráme v září 2016 novou komunitní základní školu s akreditací MŠMT pro děti od 1. -9. třídy. Jako nezisková organizace jsme se vynasnažili nastavit školné tak, abychom mohli vyhovět co nejširší sociální skupině rodin. Někoho možná potěší, že naše výuka bude začínat až od půl deváté.

 

 

 

V čem jsme jiní?

Rádi bychom kráčeli cestou partnerského přístupu postaveném na oboustranném respektu. Budeme trénovat komunikaci, umění naslouchat i říct svůj názor. Chtěli bychom být místem, kde děti přijdou na to, že učení je celoživotní zábava a vše, co se zde naučí, jim může být v životě užitečné. Je pro nás důležité učit děti v souvislostech, formou, která zajistí, že většina naučeného žákovi zůstane v paměti a nezmizí hned po čtvrtletní písemce. V prvních letech dopřejeme dětem prostředí plné pohádek, fantazie a příběhů, které je provedou světem písma a počítání. Děti si budou plánovat část výuky samy s pomocí průvodců, tak totiž říkáme našim učitelům. Postupně, jak se začnou děti osamostatňovat, začne přibývat projektové výuky, bude kladen větší důraz na kritické a koncepční myšlení. Starším dětem umožníme poznat různé profese, aby se na konci dokázaly rozhodnout o svém dalším směřování. O těchto vzdělávacích přístupech a ještě mnohem víc se můžete dozvědět na našich webových stránkách www.naseskola.eu.

Chtěli bychom zapsat své dítě, kdy a jak?

ns-zapisZápisy budou probíhat 1.5. 2016, k zápisu se můžete zaregistrovat na našich webových stránkách. Zápis proběhne formou pohovoru s průvodci, kteří budou mít vyhrazený čas pro povídání s dítětem i s oběma rodiči. Pro ty, kteří nechtějí, aby jim utekla nějaká informace, doporučujeme zaregistrovat se k odběru novinek na našem webu nebo na FB profilu školy. Zápisy jsou určené i již zapsaným čerstvým prvňáčkům, v případě přijetí do školy se organizačně provede jen tzv. přestup, který je možný kdykoliv bez omezení. Rezervovat termín zápisu můžete ONLINE.

Pokud chcete ještě před zápisem vědět víc, tak neváhejte využít našeho „Školního dne nanečisto“, který se uskuteční den před zápisy, tedy 30.4. 2016. Na akci se můžete přihlásit také na našich stránkách, abychom měli lepší přehled o počtu účastníků.

Co přinese existence školy ostatním?

Mělo by zaznít, že vznikáme jako tzv. komunitní škola, ve které se střetávají nejen žáci, rodiče a učitelé, ale také se všichni aktivně podílí na dění ve svém okolí. Spoluorganizujeme různé společenské akce v obci, připravujeme školení pro rodiče a zájemce „zvenku” a další aktivity.

ns-festivalTímto Vás můžeme už nyní pozvat na nejbližší společné setkání, které se bude konat pod taktovkou Naší školy, a tou je jednodenní školní festival v prostorách dvora bývalého učiliště na adrese Pode Zděmi v Litni, který se uskuteční dne 14. května 2016. Na co se můžete těšit, se dozvíte v následujícím období na našich stránkách nebo na Facebooku, a za podpory obce také na vývěsce a webu obce Liteň. Tímto spustíme řetěz dalších aktivit – jako je pomoc s organizací dětského dne a víkendového pobytu pro děti, které plánují od září nastoupit do Naší školy, letní příměstský tábor pro zájemce, kteří se třeba ještě nerozhodli, a hlavně pro ty, kteří se rozhodli, protože dostanou příležitost se hravou formou podílet na výzdobě své třídy. Čeká nás společně spousta zábavy a my budeme moc rádi, když se k nám připojíte.

Sbírka na HITHIT

A na závěr nám dovolte připomenout právě probíhající finanční sbírku na zajištění technického rozjezdu Naší školy na Hithitu.

Kromě nabídky různých jiných „protihodnot“ za Váš finanční příspěvek – je jednou z možností i zakoupení vstupenek na námi chystaný celodennífestival na 14.5.2016. Pokud o jeho návštěvě uvažujete, prosíme Vás o opatření si vstupenek právě tímto způsobem co nejdříve. Pro nás je to informace o počtu možných návštěvníků akce a zároveň i způsob, jak dosáhnout cílové částky naší sbírky.

Naše škola v České televizi

Nedávno jsme byli se svým zastoupením ve Víkendovém Studiu 6 na ČT, rozhovor začíná v 8:18

Celý tým Naší školy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*