Informace o kvalitě pitné vody

Vážení občané,

na základě nepodložených informací o ekologické havárii zapříčiněné velkým únikem infekčního materiálu do oblasti vodních pásem bude z preventivních důvodů zvýšená chlorace vody. Tento postup byl doporučen Krajskou hygienickou stanicí v Berouně. K ekologické havárii nedošlo, Vaše voda ohrožena není, proto se jedná opravdu jen o prevenci a reakci na nepodložené a né zcela pravdivé informace, které se k mnohým z Vás dostaly.

V příloze jsou poslední rozbory vody ve Bělči,  v Litni a protokol o kontrole Krajské hygienické stanice. Rozbor vody Běleč

Rozbory vody Liteň

Protokol o kontrole Krajské hyg. stanice

1 komentář

  1. Určitě se nejedná o nepodložené informace. Nikdy bychom si nedovolili zveřejnit ani nepodloženou natož nepravdivou informaci. Podrobnosti najdete v clanku zde: http://www.novaliten.cz/2015/11/havarie-cisticky-fekalie-v-belecskem-potoce/

    Máme i vyjádření provozovatel COV, firmy Aquaconsult, kde se mimo jiné píše: „Do kanalizace Městyse Liteň byl jednorázově vypuštěn velký objem odpadních vod a to bez vědomí společnosti Aquaconsult… … HAVARIJNÍ hladiny, což zřejmě způsobilo zápach v okolí…“ Celé znění najdete na výše uvedených stránkách. Mimo toto existuje záznam na samotné ČOV o události, jak jej zaznamenala obsluha.

    Termín „Havarijní hladina“ znamená to, že na přečerpávačce na rohu ulic Pode zděmi a Jana Bašty došlo k přelití splašků ven na pole a do škarpy a odtoku směrem do Stříbrného potoka. Toto místo se nachází nedaleko ochranného vodárenského pásma. Potok pak přímo protéká kolem vodárny a vrtů naší pitné vody.

    Přečtěte si přiložené dokumenty a sami si udělejte názor.

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*