Upozornění občanům

Upozornění občanům,

v pondělí  17.08.2015 nepoteče voda od 8:00 hod bude v Litni z důvodů  odstavení hlavního přivaděče vodovodního řadu. Výluka bude do 17:00 hod.

Dále upozorňujeme občany, že v důsledku sucha budeme omezovat dodávku pitné vody od 22:00 hod do 05:00 hod, v krajních mezích bude muset být provoz omezen i přes den.

9 komentářů

  1. Stále nerozumím o jaké vodě je zde řeč. Dle sdělení současného starosty pro ČIŽP se v Litni a Bělči vododovod vůbec nenachází.
    Cituji z odpovědi ČIŽP z 21.5.2015:
    „Při kontrole dle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách bylo zjištěno, že dle vyjádření starosty obce Liteň se v obci ve studních Liteň znečištění nenachází (v obci není zavedený vodovod)“…. V obci Běleč také není zavedený vodovod.“

    Celý dokument dostupný na:

    https://mega.nz/#!Lc1lAaRA!fF7jAAXS58UsNLJD23gFrFSYbZUVY-S4pLCJUpMtqsE

    Protože v obci není obecní vodovod, nemůže být odpovědná ani za je množství, natož kvalitu.

    Iljič

  2. Voda byla ,je a bude, jen si každý musí uvědomit na co jí potřebuje.Ing Horák dává srozumitelné informace, jen si každý, kdo mu volá, musí uvědomit jestli ten rozhovor má významam. Odpovídat na otázku malého Jardy,proč neteče voda a kdy poteče nemá význam, když jsou nádrže téměř prázdné.V krizových situací si musí každý uvědomit, na co vodu potřebuje.Takových, kteří si to neuvědomují a dopouštějí bazény, pokud voda ještě teče je spousta.Paní Macínová má pravdu,že pokud si pro vodu musíme dojít má pro nás uplně jinou hodnotu, než když si ji pustíme z kohoutku.VŠE JE V NÁS ,V LIDECH ,OBČANECH LITNE.

  3. Pani Marcinova s panem starostou jsem osobne mluvil po 9. Nebyl mi schopen nic rict nebyl schopen mi dat informaci kdy problem skonci a jak se resi . Nemel ani v planu cisternu pristavit a na muj apel mi maximalne poradil at se prestehuji jinam myslite ze toto neni arogantni? Kdyz jsem zeptal proc neiformijete rozhlasem tak je pry nefunkci coz uz opravdu zavami absolutni nefunkcnosti vedeni obce. Chapu ze jste lide ale tento argument uz nejde prijmat pokazde uz je toho proste moc. Mate urcite povinosti ktere jste nuceni ze zakona a slusneho chovani dodrzovat.

  4. Dobrý den. Paní Marcinová myslím,že chápeme situaci a extrém,který letošním rokem vyvrcholil a může být i hůř.Že nebyla zima,nepršelo na jaře….tohle trvá už pár let,že ubývají hladiny spodní vody,to je problém ne jen naší obce ale celé naší republiky,Některé obce už dokonce musely zavést tvrdší opatření.Mě jde jen o jedno,aby jste při plánovaných odstávkách vody nás občany Litně o tom informovali i jinou cstou ,než přes net.Kdo má svoji vodu může ji použít třeba i jako užitkovou,ale kdo tuto možnost nemá pak je opravdu na té obecní závislej.
    Cisterny,které byly postaveny v obci… při poslední odstávce ……píšete,že jen málo občanů si šlo pro vodu…no z bytovek museli jít všichni,kdož ji potřebovali ať už na mytí či jinou potřebu,protože jinou možnost ani neměli a nemají.A že to stálo hromadu peněz? Věřím,že ano…ale ne všichni o nějaké cisterně s vodou věděli…možná by těch odběraletů bylo mnohem více…to je čistě jen můj názor-

    Nechci říkat,že obec pro to nic nedělá,přece musí jít o společné blaho a spokojennost,ale informování občanů…to je základ všeho,nemyslíte? Kńažík

  5. Pane Odstrčil, arogantně a nečinně se myslím nechováme. Pan Nosek a pan starosta řeší tento problém od rána. Myslíme si o sobě to, že jsme také lidé, kteří potřebují vodu. Někdy je však lepší se zeptat na to, jaká je situace, než hned vyvozovat vlastní závěry.

  6. Povinnost samozřejmě máme. Nevím, jak je tomu dnes, ale mohu říci, jak tomu bylo minule, kdy jsem náhradní zdroj pitné vody zajišťovala já. V blízkém okolí nebyl nikdo, kdo by nám mohl cisternu s pitnou vodou poskytnout. Po celém dopoledni strávneném na telefonu se objednala voda, dvě nádrže, z Příbrami. Díky komplikacím na straně dodavatele k nám jedna nádrž dorazila v 16:00, druhá v 18:00. Dříve to prostě nešlo, tato voda plus její doprava nás vyšla na velké peníze…nádrže zde byly celý víkend a v pondělí, před odvozem, se z nich skoro všechna voda vyčerpávala. Pod pojmem ,,voda,kterou potřebujeme“ si zřejmě všichni představujeme jen tu, která nám poteče doma z kohoutku, pokud si pro ni máme někam jít, vlastně ji tak moc nepotřebujeme. Nerada bych se teď dotkla občanů, kteří si pro vodu byli, cca 10 jich tam bylo. Vody je málo! Neprší, v zimě nebyl sníh,…to vše jsou důvody toho, že do vodáren ( situace není špatná jen u nás ) nepřitéká dostatečné množství vody. Nejlepším řešením teď je, abychom si vážnost situace všichni uvědomili a začali vodou šetřit. Nepochopitelné je, že spotřeba vody stoupá, místo aby klesala. Během včerejšího dne proteklo vodárnou 230 kubíků pitné vody!!!!Takový přítok v současnosti prostě nemáme. Stále proto prosíme všechny, aby obětovali svoje zahrádky, čistá auta, plné bazény a zásoby vody. Máte-li možnost vodu na zalévání uložit, využijte prosím možnosti nechat si vodu přivézt od liteňských hasičů. Věřte, že bychom rádi i formovali o odstávce vody včas, ale ve chvíli, jako je tato, je to nemožné. V tuto chvíli se čeká, až ve vodárně stoupne hladina dostatečně vysoko, aby se mohlo spustit čerpadlo. Pak voda poteče…jak dlouho záleží na všech těch, kdo a jak ji budou využívat.

  7. Přeji dobrý den, nechapu proc neinformujete obcany o vyluce vody konkretni formou a to ze neni absolutne zadna informace ve schrankach . Mate povinnost pokud odstavite vodu zajisti nahradni zdroj pitne vody (cisterna) vase absolutni necinost a neschopnost uz je do nebe volajici. Napada me co si vlastne o osobe mylite chovat se tak ke svym obcanum arogantne a necinne. Na policii mi potvrdili ze opravdu mate povinnost nahradni zdroj vody zajisti .

  8. Jak to tak vypadá nastala krajní mez, nebo někdo zaspal? Je 9:02 a voda neteče. Jednoduchá otázka. Kdy poteče voda?

  9. Dobrý den! Musím reagovat na to jak informujete občany Litně o tom,že bude přerušena dodávka pitné vody. Ti,kteří mají možnost ba i věk k tomu,že si mohou najít informaci na netu,těch není tolik,aby to pokrylo vědomost všech občanů.V poslední době těch odstávek bylo již dost a zejména ti co jsou závislí na městské vodě….bytovky aj. by přece jenom měli vědět o tom,že voda nepůjde.Viz dnešní ráno sobota 15.8. kdy voda opět neteče.Pokud informujete jen některá vybraná zařízení jako jsou hospody aj. přiloženým písemným oznámením ,jak jsem byl toho svědkem a ostatním občanům tuto informaci neposkytnete,tak jsem právem tím rozhořčeným občanem Litně,který hold musí tyto informace si sám nějak zjišťovat…třeba i přes internet či jinou cestou.Ptám se a co ti starší občané,kteří nemají internet jak ti se mají o tom či onom dovědět? To je takový problém vložit občanům písemné upozornění do schránek? Vždyť pokud i z Vaší strany proběhne nějaké veřejné oznámení,musíte si uvědomit,že ne každý je právě v tuto chvili,hodinu doma a může informaci obdržet.Ne každý zrovna jde kolem Obecního úřadu a přečte si obecní vyhlášku či upozornění,pokud tam tedy nějaké je. Myslím si a jsem o tom plnně přesvědčen,že odstávka vody je pro mnohé občany dost důležitá informace o které by měli vědět,aby se mohli na to připravit a nebýt pak nespokojenými občany ,stejnými jako jsem v tuto chvíli já osobně. Jsem s pozdravem Kńažík

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*