NÁHRADNÍ ZDROJ PITNÉ VODY

Vážení občané,

zdroj pitné vody z vodárny se nám během dneška bohužel  obnovit nepovede.

Pitná voda vám bude poskytnuta formou dvou nádob, z nichž jedna bude přistavena před budovu KINA, druhá do horní části Litně, Kaštanového parku.

Rádi bychom vás poprosili, abyste si z těchto nádob nenabírali zbytečné zásoby. Podle dosavadních informací by se nám mělo už během zítřka podařit obnovit dodávku vody přímo do vašich kohoutků. Myslete, proto prosím na své spoluobčany a pitnou vodu z nádob čerpejte a používejte opatrně.

Budete-li potřebovat vody více na činnosti, na které není potřeba voda pitná, ale stačí voda užitková můžete využít dvou obecních studen s pumpou. Jedna stojí vedle Hostince u Dvora, druhá v ulici Dlouhá, před Fiřtovic statkem.

Omlouváme se za tyto nepříjemné komplikace, nedostatek vody je však problém, který v současnou chvíli rychleji řešit nemůžeme.

Děkuji a přeji pokud možno pěkný den.

9 komentářů

  1. Paní Jelenová, není vůbec za co děkovat a souhlasím s Vámi, informovanost o takovýchto událostech by měla být především. M.Pečenková

  2. Dobrý den, to je prima, díky paní Pečenková, že jste to vyzjistitila. Škoda, že tato věta z úřadu prostě nevisí na webu Litně, aby si to mohl kdokoli přečist a všichni bychom si ušetřili čas… 🙂 Jin.Jel.

  3. Vážení spoluobčané, dnes jsem telefonovala na úřad, abych se dozvěděla jak je to s vodou a bylo mi řečeno, že informace budou zjištěny u pana Noska a odpověď mi byla zaslána na soukromý e-mail.

    Kopie mailu zde:
    „Úřad městyse Liteň upozorňuje, že z důvodů komplikací při stavbě kanalizace stále přes den nepoteče voda od 7:30 do 18:00 hod až do 31.07.2015. Za vzniklé potíže se občanům úřad omlouvá.
    Bohužel v odpoleních hodinách internet nemohla jsem Vám dřív odpovědět.
    Děkuji za pochopení.
    Nožinová, ÚM Liteň“

    M.Pečenková

  4. Dobrý den,
    ráda bych se zeptala jak je to v těchto dnech s obecní vodou. Konkrétně v ulici Měňanská již několik dní přes den je velmi slabý proud, cca od 18.hodin to vždy již „teče“ (lidé co bydlí v patře, nemají přes den vodu vůbec). Máme to chápat tak, že je to stále v souvislosti s výstavbou kanalizace – viz info ve schránkách min. týden, anebo je nedostatek vody obecně a je to přes den regulováno kvůli nižší spotřebě? Děkuji a velmi prosím o lepší informovanost občanů. Jindřiška Jelínková

  5. Dobrý den,

    informace o tom, že voda celý den nepoteče, by se opravdu hodila, alespoň na stránkách Litně. Děkuji.

    Renata

  6. Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat proč nás nikdo nadále neinformoval, že nepoteče voda i po neděli tj.od 20.7. ?! Jak dlouho tedy potrvá uzavírka, vzhledem k vedrům bychom takovouto skutečnost rádi věděli napřed, abychom se na to mohli připravit. Děkuji za informace. M.Pečenková,ulice Na Cvičírně

  7. Dobrý den pane Tůma,
    situace včera ráno nastala nedostatkem vody v zásobárně.
    Problém byl řešen od samého rána až do večera, začali jsme přičerpávat vodu ještě z jiného zdroje, proto byla během odpoledne a noci voda vypnuta, abychom měli přehled, kolik jí přiteče a snažili se tak zjistit, kde je problém.
    V současné chvíli voda je, nastal však problém s čerpadlem, který se řeší právě teď. Je tedy možné, že ještě během dneška a noci bude voda vypnutá, či poteče s přestávkami, jejichž přesný čas však bohužel nejsme schopni určit.
    Je možné, že některý s pramenů byl stržen, pokud ano, budeme pokračovat v čerpání z jiného zdroje, aby hladina vody v zásobárnách byla dostatečná.
    Všem se omlouváme za vzniklé potíže, nejednalo se však o žádnou plánovanou opravu, ale o náhle vzniklý problém, před kterým jsme nebyli varováni, proto jsme nemohli dále včas varovat i Vás všechny.
    Za Úřad Městyse všechny prosím o trpělivost, pro nápravu děláme vše, co je v našich silách. Pro případ potřeby zůstávají dvě nádrže pitné vody před budovou kina po celý víkend.

    Šárka Marcínová

  8. Dobrý den,
    poprosím o bližší informace ohledně opakovaných přerušení dodávek vody. Zajímal by nás hlavní důvod. Každé léto se vyzývají občané, aby nenapouštěli zbytečně a opakovaně bazény, souvisí tedy dnešní problémy s nedostatkem vody ve vodárně ve Vlencích?
    Děkuji předem za odpověď. Karel

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*