Informace z jednání zastupitelstva ze dne 16. 2. 2012

Poplatek za nové připojení na vodovod
Zastupitelstvo odsouhlasilo vybírání poplatku 15 000 Kč při uzavření každé nové smlouvy na připojení k obecnímu vodovodu.

Smlouva na svoz komunálního odpadu s fi Rumpold na rok 2012
Cena svozu komunálního odpadu nabídnutá fi. Rumpold pro rok 2012 se od ceny v předchozím roce liší pouze navýšením v důsledku změny sazby DPH. Zastupitelstvo souhlasí s uzavřením smlouvy s fi. Rumpold na rok 2012.

Učiliště – cena nájmu za ordinace lékařů:
Pan Havelka, jakožto ředitel o.p.s. navrhuje cenu za pronájem ordinací lékařů ve výši 120 Kč/m2. Cena byla stanovena na základě konzultace s realitním makléřem. Dle první reakce lékařů je cena příliš vysoká.
Část zastupitelů vyslovila názory:
– cena by se měla spíše blížit podmínkám ve srovnatelných obcích např. Hostomice atd., kde je nájemné přibližně poloviční.
– v případě lékařských ordinací by měl být vzat v úvahu zájem obce na udržení zdravotní péče.
Pan Havelka zdůvodňuje vyšší cenu vysokou režií areálu, nutností udržet vyrovnaný výsledek jeho hospodaření.
Cena je brána jako návrh k jednání.

Informace starosty:
Ministerstvo kultury prohlásilo sběrné pole vodního zdroje městyse Liteň za kulturní památku. Po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí bude dle dohody možno požádat pozemkový fond o bezplatný převod dotčených pozemků.

Umístění hracích automatů do restaurace U Lípy:
Zastupitelstvo s provozem výherních hracích automatů (VHP) na území městyse Liteň nesouhlasí. Vzhledem k v současnosti platné vyhlášce není však možné jejich provoz ihned zakázat. Je nutné vydat povolení s platností do konce roku 2012. V průběhu roku bude vyhláška přepracována se zahrnutím zákazu provozu VHP na území městyse Liteň.