Doplnění k informacím o připojení kanalizace

Vážení občané,

na základě nově získaných informací Vám v tomto dodatku doporučujeme dva způsoby, jimiž je možno zlikvidovat jímku, kterou, po připojení na splaškovou kanalizaci, nebudete využívat. Všechny jímky musí být z hygienických důvodů řádně zlikvidovány. Stav jímek bude kontrolovat pověřený pracovník obce v rámci nutné prohlídky připojení každé domácnosti na splaškovou kanalizaci. Bez řádně zlikvidované jímky nemůže být Vaše připojení schváleno.

 

ZASYPÁNÍ JÍMKY

V případě, že jímku nebudete chtít nijak nadále využívat, je ideálním řešením její zasypání. I to má však svá pravidla. Jímku si necháte řádně vyvézt, čistou vodou ji tlakovým čištěním vypláchnete tak, abyste měli  jistotu že jsou nečistot zbaveny i všechny boční strany, znečištěnou vodu odstraníte a prostor zasypete inertním odpadem.

 

NÁDRŽ NA DEŠŤOVOU VODU

Chcete-li prostory jímky využívat jako zásobárnu na dešťovou vodu, proces jejího čištění je složitější.

Po řádném vyvezení jímky ji, stejně jako v předchozím případě, tlakově vyčistíte prostory jímky tak, abyste měli jistotu, že všechny nečistoty byly odstraněny i  po všech bočních stranách, tuto znečištěnou vodu z jímky odstraníte, celou jímku napustíte čistou vodou, do které přidáte doporučenou desinfekci ( na m3 vody 3 odměrky SAVA nebo 3 lžíce CHLORAMINU T ) a necháte alespoň 24 hodin působit.

 

Velmi se omlouváme, že tato informace nebyla součástí předchozích dokumentů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*